top of page

Μελέτη της κατ΄οίκον εργασίας

Οι μικροί μας φίλοι μελετούν την κατ’ οίκον εργασία τους, σε μικρές ομάδες με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών μας. Μη ξεχνάτε, ότι μαζί θα κάνουμε και τα πρώτα βήματά μας στην αγγλική γλώσσα!

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η ρομποτική είναι μια από τις πιο δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, καθώς αποτελεί ένα συνδυασμό μάθησης και παιχνιδιού! Ταυτόχρονα προκαλεί το ενδιαφέρον των παιδιών για την επιστήμη της πληροφορικής, τις επιστήμες των μαθηματικών και της μηχανικής, αλλά και την τεχνολογία. Αξιοσημείωτο είναι ότι με τη ρομποτική ασχολούνται παιδιά, που τους αρέσουν οι κατασκευές, αλλά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες μπορούν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ διαφόρων μορφών, τύπων και ικανοτήτων!

Τι κερδίζουμε με την ρομποτική?

Είναι αποδεδειγμένο ότι η ενασχόληση με τη ρομποτική βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να βελτιώσουν την ικανότητά τους στην  επίλυσης προβλημάτων, αλλά και να αναπτύξουν τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους.

Καθηγήτρια ρομποτικής: κ. Μαρία Νικολάου - καθηγήτρια πληροφορικής και υποψήφια διδάκτορας Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Εργαστήρι "Λιλιπούτειοι Καλλιτέχνες"

Το εν λόγω εργαστήρι αποτελεί το όνειρο μιας ομάδας νέων για τη δραστηριοποίηση των παιδιών στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Τα παιδιά πειραματίζονται και γνωρίζουν τη χαρά της δημιουργίας. Μαθαίνουν να επεξεργάζονται με άνεση τα χρώματα, να δίνουν μορφή στον πηλό και να φτιάχνουν χρηστικά αντικείμενα. Ο συνδυασμός ποικίλων υλικών και τεχνικών, οδηγεί στη δημιουργία πρωτότυπων κατασκευών. Ελάτε να εμπνευστούμε από πίνακες διάσημων ζωγράφων και να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ξεχωριστούς πίνακες!

Lilipouteioi kallitexnes

Εργαστήρι "Μαγειροδημιουργίες"

Άραγε κάτι νόστιμο μπορεί να είναι παράλληλα και υγιεινό; Έλατε να το ανακαλύψουμε μαζί, ταξιδεύοντας στον όμορφο κόσμο της υγιεινής διατροφής. Θα μάθουμε έτσι να τρώμε, αλλά και να μαγειρεύουμε υγιεινά. Γιατί σοφότατα οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ’. Με την καθοδήγηση γνωστού ΄σεφ΄ φτιάχνουμε τις δικές μας μοναδικές ‘μαγειροδημιουργίες’.

Mageirogimiourgies

Εργαστήρι "Μικροί Αρχαιολόγοι"

Μπαίνουμε για λίγο στη θέση των αρχαιολόγων και μαθαίνουμε τα πάντα για την ιστορία και τον πολιτισμό, της χώρας μας αλλά και γειτονικών χωρών. Με την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο, πώς να αναγνωρίζουν κρυμμένα αντικείμενα, παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές. Πώς οι αρχαιολόγοι δουλεύουν σε μια ανασκαφή; Πώς ζούσαν άραγε οι άνθρωποι στον νεολιθικό οικισμό της Χοιροκοιτίας;  Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την ιστορίας και τον πολιτισμό μας! 

Arxaiologoi

Φιλολογικό διδασκαλείο

Διδάσκονται όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, σε
ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα έμπειροι καθηγητές διδάσκουν τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας, Λατινικών καθώς επίσης και το μάθημα της Φιλοσοφίας, τόσο σε μαθητές γυμνασίου, όσο και σε μαθητές λυκείου. Στο Κέντρο μας αναλαμβάνουμε επίσης την προετοιμασία των τελειόφοιτων μαθητών λυκείου για τις
Παγκύπριες Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και για εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Φιλολογικό

Διδασκαλείο θετικών επιστημών

Διδάσκονται όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης Θετικών Επιστημών και Βιοεπιστημών, σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Πιο συγκεγκριμένα έμπειροι καθηγητές διδάσκουν τα μαθήματα των
Μαθηματικών, Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας, Λογιστικής καθώς επίσης και της Πληροφορικής. Στο Κέντρο μας αναλαμβάνουμε επίσης την προετοιμασία των τελειόφοιτων μαθητών λυκείου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και για εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Θετικές Επιστήμες

Θεατρική αγωγή

Η θεατρική αγωγή ενισχύει τη συγκέντρωση και την ποιότητα της προσοχής του παιδιού. Το θέατρο είναι ένας συνδυασμός πολλών λειτουργιών που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή


ταυτόχρονα. Το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός κόσμος λειτουργούν την ίδια στιγμή με στόχο να επικοινωνήσουν με τους άλλους στη σκηνή αλλά και με το κοινό που παρακολουθεί. Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση. Οι μικροί θεατρόφιλοι επιπλέον μαθαίνουν να εκτιμούν την αισθητική και να εξερευνούν νέες διαδρομές, να γνωρίσουν να ψάξουν και να μην έχουν έτοιμη τροφή για γνώση. Ποιήματα, μύθοι, θεατρικά έργα, μουσική, ζωγραφική, χορός κι όλα αυτά με τα οποία έρχονται σε επαφή τους ανοίγουν νέους ορίζοντες και αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

Θέατρο

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία, ορίζεται ως η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας και μάσησης – κατάποσης τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες, όποια και αν είναι η αιτία πρόκλησής της. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου των βαρήκοων.


Η λογοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει αποκλίσεις σε αυτούς τους τομείς, καθόλη τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου. Στο Κέντρο μας προσφέρονται συναντήσεις με ειδικούς λογοθεραπευτές -λογοπαθολόγους.

Λογοθεραπεία

Εργοθεραπεία

Η λέξη Εργοθεραπεία είναι σύνθετη από τις λέξεις έργο + θεραπεία. Ορίζεται λοιπόν, ως η θεραπεία μιας διαταραχής μέσω σωματικού έργου. Πιο συγκεκριμένα η εργοθεραπεία έχει ως
απώτερο σκοπό την εντόπιση και αξιολόγηση των διαφόρων δυσλειτουργικών στοιχείων στη
συμπεριφορά ενός παιδιού, με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων και προσεγγίσεων. Καθώς και την βελτίωση και αξιοποίηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων του παιδιού και του εφήβου για την καλύτερη απόδοση του στο σπίτι και στο σχολείο. Στο Κέντρο μας προσφέρονται συναντήσεις με ειδικούς εργοθεραπευτές.

Εργοθεραπεία
bottom of page